Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listájaHegyvidéki Nyár 2024 programok

2024. június 1. szombat


10:00–14:00 Gyerekliget (MOMkult, játszótér)
A MOMkult belső kertjében, a játszótér mellett zöld ligetes részen kézműves műhelyek, arcfestés, csillámtetoválás-készítés és hajfonó-mesterek várják a gyerekeket, családokat.

10:00 Bognár Szilvi (MOMkult, szabadtéri színpad)
Bognár Szilvi zenekarával már közel két évtizede ad gyerekeknek versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel tűzdelt szeretetteljes, játékos és zeneileg szuper koncerteket. Az együttes elfogadta a szervezők meghívását, az ő koncertjükkel indul a 2024-es Hegyvidéki Nyár.

12:00 HolddalaNap Zenekar (MOMkult, szabadtéri színpad)
Mese fonalára felfűzött, a magyar folkmuzsika és a világ több sarkából származó zenékkel illusztrált gyerekkoncert énekhangra, autentikus népzenei hangszerekre, kobozra, citerára, hegedűre és nagybőgőre komponálva.

18:00–21:00 Street Swing (MOMkult, Sirály sétány)
Utcai közös tánc, swing, lindy hop és slow charlston-bemutató és díjtalan oktatás a BPM Swing Dance Corner alapító táncosaival. Napnyugta, remek, vérpezsdítő dallamok, egyszerű lépések, kiváló családi szórakozás.

2024. június 2. vasárnap


10:00–18:00 Gyerekliget (MOMkult, játszótér)
A MOMkult játszóterénél kosaras körhinta, a Fabatka Porta népi játszótere, valamint ezen a napon is kézműves műhelyek, arcfestés, csillámtetoválás-készítés és hajfonó-mesterek várják a gyerekeket, családokat.

10:00 Fonti Krisztina alpolgármester köszöntője

Farkasházi Réka és a Tintanyúl (MOMkult, szabadtéri színpad)
Kortárs gyerekverseket zenésít meg a Tintanyúl, koncertjeiket pörgő vidámság, a gyerekeket magával ragadó témák és dallamok, valamint a szülőket is megérintő humor jellemzi.

11:00 Figurina Bábszínház: Grim(M)aszok (MOMkult, játszóliget)
A bábjátékos csapat közel 30 éve legkedveltebb előadása új mesékkel. Három ismert Grimm-mesét dolgoznak fel a Hegyvidéki Nyár közönsége számára a legtöbbünk otthonában is megtalálható használati eszközökkel, egyszerű és humoros tárgyanimációkkal, megmozgatva a gyerekek és a felnőttek kreatív fantáziáját.

12:00 Újbudai Babszem Táncegyüttes (MOMkult, szabadtéri színpad)
A Gubik József által2000-ben gyerekek számára alapított táncegyüttes céljai között nem csak és nem első sorban a színpadi fellépések szerepelnek, hanem a magyar néptáncok minél szebb, pontosabb, hitelesebb tanítása. A hosszú évek során elsajátított alapokra építkezően készülnek azok a koreográfiák, melyekkel végül színpadra lépnek a táncosok. A MOMkult színpadán tartott bemutatót követően az érdeklődők számára az együttes táncházat tart.

15:30 Jambalaja (MOMkult, szabadtéri színpad)
A new orleans-i zenét játszó zenekar, tiszteletben tartva az autentikus jazz hagymományait, modern hangszerelésben mutatja be koncertjeit. Közel húsz éves fennállása óta a Jambalaja a legsikeresebb fesztiválok és nyári szabadtéri rendezvények kedvelt fellépője.

16:30 Kacor király (MOMkult, játszóliget)
Kovács Kati bábművész a jól ismert népmesét hozza el az érdeklődő gyerekeknek.

17:30 Szulák Andrea és zenekara (MOMkult, szabadtéri színpad)
Szulák Andrea évtizedek óta meghatározó arca és hangja a magyar televíziós műsoroknak, rádióknak és koncertszínpadoknak. A MOMkultban a Hegyvidéki Nyár programján közismert magyar slágereket ad elő a rendkívül sokoldalú művésznő zenekarával, a rá igencsak jellemző jókedvvel, humorral, lendülettel.

18:30 Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar (MOMkult, Kupola)
Rézfúvós, big band hangzás kedvelt és világhírű filmek betétdalai, meghatározó dallamai, és zenei motívumai felhasználásával. A nagymúltú együttes Budapesten ritkán lép fel, a MOMkult közönsége azonban már több alkalommal részt vehetett a koncertjén. A Hegyvidéki Nyár során a Kupolaterem hangulatos atmoszférája teremt egészen különleges közeget a zenekar repertoárjából külön erre a koncertre válogatott dalokhoz.

19:30 Divertimento Kamarazenekar (MOMkult, Sirály Sétány nagylépcső)
Napnyugta vonós hangfüzérekkel címmel ad szabadtéri, lépcsőn ülős konceretet a Solti György Zeneiskola művésztanáraiból álló zenekar. Ismert dallamok, néhol meglepő humorral átszőtt átvezetők, könnyed nyáresti kikapcsolódást ígérő klasszikus zene Bolyky Zoltán karmester összefogásában.

20:00 Füst a szemében – Cseh Tamás 80. (MOMkult, színházterem)
Ratkóczi Huba (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) és Vecsei H. Miklós (QJÚB) Cseh Tamás élettörténetét feldolgozó koncertje Bérczes László beszélgetőkönyve, valamint Bereményi Géza és Csengey Dénes dalszövegei alapján. A Hegyvidéki Nyár keretében bemutatott koncertprogram díjatalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a momkult.jegy.hu oldalon lehet.

Fel